Din indkøbskurv bliver tømt, hvis du skifter land. Ønsker du at skifte land?

Designet af Moser Architects

Landesklinik

Baden, Østrig

Hjemlige og bæredygtige omgivelser

Det nye hospital for Thermenregion Baden er tegnet ud fra devisen om, at mennesket er i centrum. Ambitionen med hospitalet er at tilbyde fremragende lægelig behandling i bæredygtige omgivelser. Bæredygtighed i såvel arbejds- og patientmiljø som materialevalg og møblering.

Og fremragende lægelig behandling med anvendelse af første klasses sundhedsteknologi understøttet af et naturinspireret hospitalsmiljø, der mindsker stress hos patienten.

Designløsningen, der skal opfylde de høje ambitioner, er et hospital med en hyggelig og hjemlig atmosfære. Atmosfæren er opnået ved at minimere brugen af traditionelle kliniske møbler og tekniske løsninger til det allermest nødvendige. I stedet er resultatet en række løsninger, man kender fra boligindretningen derhjemme.

Hospitalet er tegnet med tre individuelle bygninger grupperet omkring en central indgang for at gøre det lettere for patienterne at finde vej. Valget af naturmaterialer i indretningen bringer naturen ind i bygningens indre og binder de grønne omgivelser sammen med bygningens indre rum.

Som et centralt element i programmet er alle løsninger af topkvalitet - fra gulv til loft. På den måde er omgivelserne med til at skabe øget velvære gennem design. Arkitekterne siger selv om deres tilgang: “Da vi tegnede hospitalet, lagde vi særlig vægt på at bruge stilelementer, der anslår en velkendt, hjemlig tone for klienterne. Dette var motiveret af en intention om at undgå den sterile ‘hospitalskarakter’ til fordel for en hyggelig atmosfære, hvor patienterne først og fremmest betragtes som mennesker.”

Sted: Baden, Østrig
Projekt afsluttet: 2017
Arkitekt: Moser Architects
Kategori: Sundhed
Områder: Møderum, patientrum, personalerum, kantine
Produkter: NAP™, Serie 7™, Grand Prix™