Din indkøbskurv bliver tømt, hvis du skifter land. Ønsker du at skifte land?

Designet af BIG

M/S MUSEET FOR SØFART

Helsingør, Danmark

ARKITEKTUR I VERDENSKLASSE

Grundlæggende lød opgavebeskrivelsen nogenlunde sådan: Design en unik bygning med et areal på 4.000 kubikmeter i en otte meter dyb tørdok på det tidligere Helsingør Skibsværft. Bygningen må ikke rage mere end en meter op over terræn. Det var også den opskrift, der blev fulgt – i hvert fald af mindst fire de arkitektfirmaer, der bød på opgaven. Den femte tegnestue valgte imidlertid at gå i en helt anden retning.

Ud af boksen
Bjarke Ingels Group (BIG) tænkte bogstavelig talt uden for boksen og valgte at placere museet udenom – hele vejen rundt om dokkerne. De endte med at løbe med opgaven. ”Da vi havde set de indsendte projekter, var der ingen tvivl. Fire af forslagene var helt fine, men det femte var simpelthen fremragende," fortæller museets kurator og historiker, Benjamin Asmussen. Projektet tog syv år at realisere, og der var mange udfordringer undervejs. ”Bare det at få tørret dokkerne ud uden at beskadige Kronborg, som jo er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, var en kæmpe udfordring,” forklarer presse- og kommunikationsmedarbejder Signe Lundgren, som viser os rundt.

Kronborgbroen
Efter at man er steget en hel etage ned, ledes man gennem smalle udstillingsgange hele vejen rundt om dokken og via zigzagformede gangbroer af glas og stål over til dokrummet. Midt i det hele finder man Kronborgbroen, som rummer museets konferencesal. ”Det er museets hjerte og måske det smukkeste rum i hele bygningen. Det er også det mest fotograferede,” siger Lundgren og forklarer, at det i hvert fald er der, der er taget flest billeder, som er publiceret på de sociale medier. I en trekant troner et hav af egeskaller fra Serie 7™-stole monteret på søjler belagt med 24 karat guld over et matchende egetræsgulv. ”Eg møder guld møder eg,” siger Lundgren og tilføjer: ”Auditoriet er det eneste sted, der er brugt guld, og med sine maritime associationer skaber dette varme materiale en kærkommen kontrast til alt det kolde glas og aluminium, der flyder gennem resten af museets konstruktion. Og ikke mindst til den omgivende dok, som består af rå beton.” Konferencesalen med de smukke stole fungerer efter hensigten. ”Vi har allerede haft 39 arrangementer, og vi har kun haft åbent i fire måneder,” fortæller Lundgren, mens hun demonstrerer, hvordan salen kan lukkes helt af fra resten af museet ved hjælp af lydabsorberende mørklægningsgardiner.

Mere om Søfartsmuseet
Museet for Søfart er tegnet af arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group. Museet er bygget under terræn rundt omkring den gamle tørdok på Helsingør Skibsværft. BIG har dermed bevaret den gamle dok som et historisk, industrielt monument og ladet den stå som et åbent udendørs udstillingslokale og begivenhedsrum. Byggeriet er gennemført af Maritim Museums Fond med støtte fra en række donerende fonde og med Maritim Museums Byg ApS som bygherre. Den samlede pris er løbet op i flere hundrede millioner kroner. Museet for Søfart blev åbnet af museets protektor, H.M. Dronning Margrethe II, den 5. oktober 2013.
De første fire måneder efter åbningen havde museet næsten 40.000 besøgende. Målet er at nå 100.000 besøgende om året. Museet har et samlet areal på 6.500 kvadratmeter. Bygningen har fået rosende anmeldelser i den danske presse og har modtaget en række priser, herunder ArchDailys “Building of the Year” i kategorien Cultural Architecture i 2015.

Sted: Helsingør, Danmark
Projekt afsluttet: 2013 
Arkitekter: Bjarke Ingels Group (BIG)
Kategori: Kultur
Områder: Auditorium
Produkter: Serie 7™