The basket will be cleared if the country is changed. Do you still want to change country?

Pernille Egeskov - Billedkunstner

HJEM

Republic of Fritz Hansen, Georg Jensen Damask og Dinesen inviterede billedkunstner Pernille Egeskov til at lave en kunstnerisk fortolkning af de tre klassiske brands, som tager udgangspunkt i produkternes varighed, kvalitet og håndværk. Resultatet var udstillingen ”HJEM”, en sanselig fortælling om familierelationer og tidens gang udfoldet i rammerne af Dinesen Home i København under 3daysofdesign.

Et kæmpe garnnøgle af sammenviklede duge, en ensom, optrævlet stol og en rå planke, der er gennemboret af træstolper i en alkove. Det er nogle af de markante værker, du kan opleve på udstillingen ”HJEM”, hvor velkendte produkter fra Georg Jensen Damask, Fritz Hansen og Dinesen er fortolket af billedkunstner Pernille Egeskov i en levende totalinstallation.

Pernille Egeskov går tæt på de tre ikoniske brands og undersøger både råmaterialerne og tilblivelsen af produkterne, som hun på original vis omsætter til en iscenesættelse af familierelationer og livsritualer inden for hjemmets ramme. Både Georg Jensen Damask, Fritz Hansen og Dinesen hører naturligt til i hjemmet med duge og møbler, der går i arv, og trægulve, der holder i generationer – og som tavst bevidner små og store begivenheder i livet.

- ”Jeg er som billedkunstner blevet inviteret til den her opgave og har kunnet arbejde frit med de tre brands som mit kunstneriske materiale. Jeg har været rundt og besøge de forskellige steder og høre og lære om den utrolige disciplin, der ligger i at fremstille de ypperlige håndværk, som det er. I det her projekt er det derfor lige så meget produkterne fra de tre brands, der tages et kunstneriske afsæt i, som det er den historie, disciplin og viden om håndværk og kvalitet, der ligger bag”, forklarer Pernille Egeskov selv om samarbejdet med de tre designbrands.

Værkerne strækker sig gennem seks af lejlighedens rum i en både stærk og poetisk fortælling omkring det cykliske liv, hvor det festlige såvel som det alvorsfulde udfolder sig helt konkret og som er et billede på tidens gang og flygtighed. Overalt i udstillingen fornemmes en dyb respekt og entusiasme for håndværkstraditioner og råmaterialer som træ, læder og ikke mindst tekstil og tråd, som er gennemgående elementer i Pernille Egeskovs samlede oeuvre.

- ”Projektet tager udgangspunkt i de leverum, som vi er i, og de ting som vi omgiver os med hver eneste dag, og som her er så bestandige og tidsløse, at de går i arv og overleveres gennem slægter. Derfor har det for mig været oplagt at lave en total installation, der tager udgangspunkt i hvad et hjem er, og den naturlige livscyklus der er i et hjem”, fortæller Pernille.

”HJEM” gør indtryk. Pernille Egeskov arbejder med genkendelige scener fra hjemmets sfære i et underfundigt formsprog, og Georg Jensen Damask, Fritz Hansen og Dinesen lader sig velvilligt indhylle i en fortælling om, at livet sætter aftryk. På mennesker og på designprodukter.

PK22 lounge chair  - Pernille Egeskov
Ant chair - Pernille Egeskov
Oxford - Pernille Egeskov
Pernille Egeskov
Pernille Egeskov
Pernille Egeskov