The basket will be cleared if the country is changed. Do you still want to change country?

In Lyngby, Denmark, furniture brings together a very broad and varied group of employees. The furnishing by Fritz Hansen is chosen to reflect one of the main business areas: water projects. The chairs are in different shades of turquoise and blue creating the association to the see.
Designed by Dissing+Weitling

COWI HEAD OFFICE

Lyngby, Denmark

A MODERN OFFICE ENVIRONMENT

In Lyngby, Denmark, furniture brings together a very broad and varied group of employees. COWI is one of Denmark’s largest engineering companies, providing solutions for water-treatment, environment and infrastructure all over the world. In Lyngby, Denmark, the company raised a new headquarter, designed by Dissing+Weitling Architects and – naturally – built by themselves, based on their own strong sustainable values.

The architecture is based on Scandinavian values using brick, glass and steel to create a unique expression. Via an elevated bridge the building is connected to a smaller building, an open and bright entrance, which leads to all the other zones of the house. With the glass and light, the building appears light and spacious, but it still has a formality about with the square form language and height.

With the wide spand of acitivities and international touch-points, the headquarter houses employees with very different educational back­grounds and needs. This called for a very special building, and the solution was a multi flexible office environment, which is easy to adapt for new needs which may accour. But the office environment is zoned, so that each department or group of employees have their requirements catered for. The building is centered around the canteen – the largest communal space in the building. Here the function is nearly triple. Apart from being a canteen, it also serves the needs of conferences and the large staircase makes room for relaxation.

The multiple purposes require a very solid chair which could last for a long period of time. The NAP™ chair corresponded with all the needs. It is stackable, the price is affordable and the quality is high. Furthermore the strong sustainable profile of the company is reflected – the chair can be taken apart and recycled ever ever wasted. The furnishing is chosen to reflect one of the main business areas: water projects. The chairs are in different shades of turquoise and blue creating the association to the see.

“We chose the NAP™ chair to suit our needs for a very functional light chair. It has a modern characteristic and still utterly Scandinavian feel to it. These two characteristics support our company profile in a very good way”. Says Niels Rastrup, COWI. 

Project: completed 2015
Architects: Dissing+Weitling
Areas: Canteen
Products: NAP™

 

“We chose the NAP™ chair to suit our needs for a very functional light chair. It has a modern characteristic and still utterly Scandinavian feel to it. These two characteristics support our company profile in a very good way”. Says Niels Rastrup, COWI.
Republic of Fritz Hansen and COWI
Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP™ stolen til Fritz Hansen. NAP er en forkortelse af Normal, Aktiv og Passiv – fordi det at sidde reelt er en konstant bevægelse.
Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP™ stolen til Fritz Hansen.