Din indkøbskurv bliver tømt, hvis du skifter land. Ønsker du at skifte land?

Designet af C.F. Møller Architects

BESTSELLER, VERO MODA

Aarhus, Danmark

GENNEMTÆNKT ANVENDELSE AF DESIGN OG HÅNDVÆRK

Stole som symboler - individuelle brands i samme bygning. Varme, kvalitet og plads til forskellige typer af møder gør modefirmaet Bestsellers nye domicil til et glimrende eksempel på, hvordan en gennemtænkt anvendelse af design og håndværk kan meget mere end blot at skabe smukke rum.

Bestseller kalder sig selv ”en udtryksfuld virksomhed”. Modefirmaet ejer en række moderne brands, og dette afspejles i C.F. Møllers arkitektur, som omfatter fem forskellige bygninger, der er bundet sammen af udendørsområder, atrier, terrasser og taghaver. Det gennemgående træk i hele komplekset er det varme æstetiske udtryk – forskellige design, men med samme gennemgående karakter af håndværk designet til mennesker.

Kombinationen af kontorbygninger og uderum skaber en fornemmelse af, at man befinder sig i en by i byen. Byggeriet, som er omgivet af kanaler og søer på alle fire sider, markerer indgangen til et nyt byområde på Aarhus’ havnefront. Byggeriet er i alt 21.500 m2 og rummer 800 arbejdspladser samt showroom, auditorium, video- og filmstudier, en stor kantine og faciliteter, der kan danne rammen om både konferencer og modeshow. Flere steder i bygningen er der udsyn til himmel og hav. Facadedesignet er formet af to forskellige principper: De nord- og sydvendte facader har relieffer af let natursten og dybe vinduesnicher. I kontrast hertil består de øst- og vestvendte facader af enkle, transparente glasflader indrammet af natursten.

Interiøret har et gennemgående varmt udtryk. Alle de faciliteter, der skal danne rammen om mødet mellem mennesker, er omhyggeligt tilpasset den givne funktion. Her skinner virksomhedens stærke æstetiske værdier klart igennem. Auditoriet er opbygget med podier, hvor Serie 7-stolen indgår i en moderne fortolkning af den traditionelle forelæsningssal. De søjlemonterede stole fremstår let, næsten svævende, opstillet i række efter række med front mod taleren. Herved tilfører stolen den skarpskårne konstruktion et stærkt organisk præg, der sætter mennesket i centrum for oplevelsen.

I kantinen anvendes en anden stol, næsten som en metafor for det unikke udtryk. Her er det Grand Prix, hvis kontur danner en markant kontrast til et loft med masser af organisk formede papirlamper. Kvaliteten skinner klart igennem, og selv om stolen i stil minder om Serie 7, er kantinen et godt eksempel på, hvordan selv en lille forandring sommetider kan give et rum en helt ny karakter.

Sted: Aarhus, Danmark
Projekt afsluttet: 2015
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Kategori: Virksomhed
Områder: Kantine, Auditorium
Produkter: Serie 7™, Grand Prix™